De Grote Sinterklaas Show

Zondag 26 november 2023

Wegens het grote succes van vorig jaar is er dit jaar weer de leukste Sinterklaasshow van het Noorden op een magische en unieke locatie: Bonifatiuskapel in Dokkum. Het belooft een groot muzikaal Sinterklaasfeest te worden, waarbij stil zitten niet tot de mogelijkheden behoort. Deze betoverende show vol met magische verrassingen wil je niet missen! Magie Piet, een tikkeltje eigenwijs én zeer zeker over zijn toverkunsten, heeft iets groots en bijzonders meegenomen voor het feest van Sinterklaas. Als dat maar goed gaat!Zing, swing en beleef deze Sinterklaasshow mee. Vergeet je niet een tekening mee te nemen voor Sinterklaas? We weten zeker dat Sinterklaas dit heel erg leuk vindt!
Show 1 is op zondagmiddag 26 november van 15.00 uur tot 16.00 uur.
Show 2 is op zondagmiddag 26 november van 17.30 uur tot 18.30 uur.Kinderen tot 2 jaar gratis.

Reis naar de stilte 
Inigo Bocken, hoogleraar Mystieke Theologie en medewerker van het Titus Brandsma Instituut licht in het boek de brieven toe. Over Titus’ geestelijke kracht in verslechterende omstandigheden. En de mystiek-gelovige achtergrond van zijn lezingen voor medegevangenen in kamp Amersfoort. Schokkend is Titus’ verzoekschrift aan de Duitse Sicherheitsdienst dat na de oorlog bekend werd. Hij beschrijft zijn jarenlange kwetsbare gezondheid en vraagt de rest van de oorlog in huisarrest in een klooster te mogen doorbrengen. Het is zijn Gethsemané moment (‘mag deze beker aan mij voorbijgaan?’) op de kruisweg naar Dachau. Er kwam geen antwoord op.  De brieven zijn geordend per gevangenislocatie waar Titus achtereenvolgens verbleef: Scheveningen, Amersfoort, Kleef en Dachau. 
‘Reis naar de stilte. De laatste brieven van H. Titus Brandsma’.Adveniat – Baarn, ISBN: 9789493279520. www.adveniat.nl . 

Eerste exemplaren van de nieuwe Titus uitgave: 'Reis naar de stilte. De laatste brieven van H.Titus Brandsma'. Ontvangen door vlnr: mgr. Hans van den Hende, vz. Vd Nederlandse bisschoppenconferentie, mgr. Ron van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden, en Huub Welzen, overste van de Karmel Orde in Nederland.