Van terp nei syl

16 september 2023

Wandelgroep Fan Terp nei Syl uit Ferwert en Munnekezijl organiseert op zaterdag 16 september 2023 een verbindingstocht langs de mooiste plekken van gemeente Noardeast-Fryslân. Het muziekprogramma voor deze wandeltocht is helemaal klaar. Erg belangrijk natuurlijk want de organisatie wil de wandelaars wel meer bieden dan alleen de prachtige paden en bezienswaardigheden.. 

Literair Festival Dokkum

23 september 2023 15.00 - 22.00 uur

Het grootste literaire festival van Fryslân is op zaterdag 23 september in de Bonifatiuskapel in Dokkum! Deuren open om 14.30 uur, einde festival 22.00 uur. Tickets voor het festival kosten slechts 10 euro voor bibliotheekleden en 15 euro voor niet-leden en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde Dokkum, in de bibliotheek en online.

Reis naar de stilte 
Inigo Bocken, hoogleraar Mystieke Theologie en medewerker van het Titus Brandsma Instituut licht in het boek de brieven toe. Over Titus’ geestelijke kracht in verslechterende omstandigheden. En de mystiek-gelovige achtergrond van zijn lezingen voor medegevangenen in kamp Amersfoort. Schokkend is Titus’ verzoekschrift aan de Duitse Sicherheitsdienst dat na de oorlog bekend werd. Hij beschrijft zijn jarenlange kwetsbare gezondheid en vraagt de rest van de oorlog in huisarrest in een klooster te mogen doorbrengen. Het is zijn Gethsemané moment (‘mag deze beker aan mij voorbijgaan?’) op de kruisweg naar Dachau. Er kwam geen antwoord op.  De brieven zijn geordend per gevangenislocatie waar Titus achtereenvolgens verbleef: Scheveningen, Amersfoort, Kleef en Dachau. 
‘Reis naar de stilte. De laatste brieven van H. Titus Brandsma’.Adveniat – Baarn, ISBN: 9789493279520. www.adveniat.nl . 

Eerste exemplaren van de nieuwe Titus uitgave: 'Reis naar de stilte. De laatste brieven van H.Titus Brandsma'. Ontvangen door vlnr: mgr. Hans van den Hende, vz. Vd Nederlandse bisschoppenconferentie, mgr. Ron van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden, en Huub Welzen, overste van de Karmel Orde in Nederland.